Napísali o nás

23. 12. 2022 - Ďakujeme za hodinové vysielanie rozhovoru na rádiu - Rádio Regina - Západ s moderátorkou Tatianou Šuškovou, za zaujímavé otázky a skvelý rozhovor.

"Hosť Rádia Regina - Západ" - Tatiana Šušková navštívila rodinu Kaplánovú v Čataji, aby zistila aký rok majú za sebou včeličky Daniela Kaplána, ako chutí tohtoročný med, čo robia včely aj včelári cez zimu, ale aj to ako by si včely predstavovali krajinu, ktorú by mohli nazvať včelím rajom.

Záznam z relácie nájdete tu>>


1. 07. 2020 - Ďakujeme za hodinové živé vysielanie o včelách na internetovom rádiu - Rádio Mária Slovensko a moderátorovi Stanislav Bujda, za zaujímavé otázky a skvelý rozhovor.

"Včely sú darom od Boha 1. časť" - Záznam z relácie Radosť z viery z 01.07.2020. Stano Bujda sa rozprával so včelárom Lukášom Kaplánom o včelárstve."

Záznam z relácie nájdete tu>>


15. 06. 2019 - Ďakujeme pani Ing. Lucia SEDLÁČEK HARNIČÁROVÁ z časopisu Záhradkár, za Váš záujem zaradiť náš článok do špeciálnej prílohy časopisu venovanej včelárstvu. Na tému - Ako začať včeláriť - informácie o úskaliach včelárenia, čo treba brať do úvahy. Ďakujeme za priestor a poskytnutú dôveru.

"Nebojte sa včelárenia"
Článok nájdete v júlovom čísle časopisu
Záhradkár alebo tu >>


17. 05. 2019 - Ďakujeme pán Ing. Milan Beutelhauser zo záhradného centra Plantago vo Veľkom Bieli, za Váš úžasný vzťah ku včelám a vytvorenie projektu - Poctivá adopcia včiel. V projekte si môžete adoptovať niektorý z našich úľov.

"Milí priatelia, touto cestou spúšťame projekt POCTIVÁ ADOPCIA VČIEL, ktorý pomáha malým včelárom a zároveň ľuďom, ktorí sa snažia nájsť si cestu ku včelám, učiť sa včeláriť pod dohľadom milých a skúsených včelárov. Projekt je zároveň vytvorený ako protipól ku masovým, marketingovým a nie úplne úprimným snahám o záchranu včiel. Prosím, podrobne si prečítajte našu ponuku a keď Vás projekt zaujme, neváhajte nás kontaktovať. Ďakujeme a tešíme sa na vzájomnú symbiózu!"

"Poctivá adopcia včiel"
Projekt nájdete tu
https://www.facebook.com/vcelyPoctivo/


25. 01. 2019 - Ďakujeme pani Olianna Svetová z časopisu Rodina a zdravie, za Váš záujem zaradiť do časopisu informácie o liečivých účinkoch kvalitného domáceho medu. Ďakujeme za priestor a prezentáciu našich medíkov."Aké účinky na organizmus má kvalitný včelí med?"

 

Článok nájdete v časopise Rodina a zdravie alebo tu >>


29. 05. 2018 - Ďakujeme pani Marcela Fuknová z časopisu Život, za článok o zaujímavých ľuďoch z našej obce a rozhovor s nami. Sme radi, že sa zaujímate aj o naše poznatky zo starostlivosti o naše životné prostredie a pestovanie.

"Med do Kazachstanu"
Článok nájdete tu http://www.zivot.sk/clanok/550471/pracliky-kroje-presivane-zlatom-i-striebrom-med-svetovej-kvality-a-ziadny-obecny-dlhĎakujeme veľmi pekne poskytovateľom stránky zivot.sk, že nás oslovili a napísali o nás článok.


 

 

14. 03. 2018 - Nás oslovila pani Anka Tomšíková (Liptovský Mikuláš) s vážne chorým synom, s prosbou o venovanie medu, nakoľko ich finančná situácia je katastrofálna a jeho stav si vyžaduje špeciálne a zdravé kvalitné potraviny. Príbeh tejto rodiny bol odvysielaný aj v relácii "Modré z neba" http://www.dailymotion.com/video/x4hcc4n. Sme radi, že sme mohli aspoň takto povzbudiť a podporiť túto trpiacu rodinu.
(Kto by tejto rodine chcel nejakým spôsobom pomôcť, napíšte nám a prepojíme Vás. Vrelá vďaka )


 

20. 01. 2017 - Ďakujeme pani Janka Poláčiková za Vaše oslovenie zapojiť sa do projektu "Aj tak sa to dá", ktorého cieľom je podpora našich slovenských výrobcov, v on-line finančnom magazíne Next Future. 

"Včelí startup"
Článok nájdete tu http://www.nextfuture.sk/ekonomika/vceli-startup/

Ďakujeme veľmi pekne poskytovateľom stránky nextfuture.sk, že nás oslovili a napísali o nás článok.


01. 11. 2016 - Ďakujeme pani JUDr. Renáta Pankievičová za oslovenie s prosbou o pomoc sociálne znevýhodneným, ktorým sa venuje prostredníctvom občianskeho združenia - OZ ĎAKUJEM - ,,PAĽIKERAV". Pomoc sociálne znevýhodneným, najmä Rómom, prostredníctvom sociálnej a materiálnej pomoci, organizácie rôznych zbierok, či už oblečenia, obuvi a hračiek. Zároveň realizuje rôzne mimoškolské aktivity pre deti a mladých s prípravou pre lepšie uplatnenie sa na trhu práce a aj v samotnom živote.

Oslovila nás myšlienka tohto združenia, pomáhať mladým dostať sa z neľahkej životnej situácie, pretože nie každý má to šťastie sa narodiť do vhodných podmienok pre život, a preto sme sa rozhodli aspoň takýmto spôsobom podporiť toto združenie a darovať mu naše najlepšie medy, ktoré boli venované usilovnej študentke Nikolke ako sladká odmena za jej skvelé študijné výsledky. Prajeme jej veľa síl a úspechov v štúdiu aj osobnom živote.

"PAĽIKERAV za ROMA friendly spoločnosť
Príspevok nájdete tu https://www.facebook.com/295639484101372/photos/a.296855000646487.1073741829.295639484101372/373012799697373/?type=3&theater

Ďakujeme veľmi pekne za zverejnenie na stránke https://www.facebook.com/Pa%C4%BEikerav-za-ROMA-friendly-spolo%C4%8Dnos%C5%A5-295639484101372/?fref=ts, a že sme takto mohli priložiť ruku k dielu. 


 

18. 10. 2016 - Ďakujeme pánovi Ing. Igor Hraško, ktorý pôsobil ako poslanec Národnej rady Slovenskej republiky, je hudobník - inštrumentalista a zanietený folklorista, ktorý nás oslovil s myšlienkou podporiť tradičné remeslá, nakoľko včelárstvo odjakživa patrilo k našim tradíciám.

"Včelár Lukáš Kaplán"
Článok nájdete tu http://www.jankohrasko.sk/clanok/17504/velr-luk-kapln/

Ďakujeme veľmi pekne poskytovateľom stránky jankohrasko.sk, že nás oslovili a uverejnili tento článok. 


15. 10. 2016 - Ďakujeme pani Mária Fuňáková (INCOMA Slovakia, s.r.o.) za pozvanie do jesennej kampane: "Pýtajme si Slovenské". Cieľom projektu je propagácia slovenských výrobcov. V sobotu 15. októbra 2016 sa uskutočnil 1. ročník "Slovenské trhy" v nákupnom centre Shopping PALACE, na Zlatých pieskoch v Bratislave.

"Slovenské trhy"
Článok nájdete tu http://www.shoppingpalace.sk/podujatia/galeria-podujati/slovenske-trhy/

Ďakujeme veľmi pekne poskytovateľom stránky shoppingpalace.sk, že nás uverejnili v článku.


24. 04. 2014 - Ďakujeme pani Monika Petrášová, že ste nás oslovila: "Oslovujeme Vás ako odborníka v téme: Jarný med s prosbou o Váš názor pre náš prehľad typov a rád, ako si správne vybrať výrobcu medu a akým spôsobom sa môžu zákazníci dozvedieť o jeho kvalite."

"Jarný med – čo by sme o ňom mali vedieť"
Článok nájdete tu https://predajzdvora.zariadim.sk/jarny-med

"Med 2014 – výborný aj napriek teplej zime"
Článok nájdete tu https://predajzdvora.zariadim.sk/med2014

Ďakujeme veľmi pekne poskytovateľom stránky zariadim.sk, že nás oslovili.


24 .10. 2013 - Ďakujeme pani Monika Petrášová, že ste nás oslovila pri čerpaní námetu na článok k téme "Včelí med a včelie produkty."

"Takto nás cukor zabíja a med lieči!"
Článok nájdete tu https://predajzdvora.zariadim.sk/takto-nas-cukor-zabija-a-med-lieci

Ďakujeme veľmi pekne poskytovateľom stránky zariadim.sk, že nás oslovili.


14. 08. 2012 - Ďakujeme, že nás navštívil s kamerou zakladateľ projektu POCTIVO - propagácia poctivých tradičných výrobkov - Mgr. Jakub Ptačín. Na videu nižšie Vám niečo poviem o našich medoch a o nás :)

Video nájdete tu https://www.youtube.com/watch?v=cSWPQSUc630

"Prvý poctivý vyrobok na predaj: PASTOVANÝ MED"
Článok nájdete tu, trochu nižšie http://poctivo.tumblr.com/

Ďakujeme veľmi pekne poskytovateľom stránky poctivo.com, že nás podporili.