Domáce zemiaky spod slamy

Vlastné zdravé domáce slovenské zemiaky odrody Agria vypestované pod slamou v záhrade bez herbicídov a bez hnojenia. Všetko ručná práca bez traktora.

Prečo sú zdravšie? Preto, že žijú v živej pôde s miliardami organizmov, ktoré zabezpečujú optimálnu výživu svojimi výlučkami, čím dodávajú rastline veľa zdraviu prospešných látok ktoré zemiaky pestované na holej zemi(nezamulčované, podľa vzoru lesa)s umelými hnojivami nemajú. Stačí si uvedomiť, že aj my nedokážeme využiť živiny zo stravy svojimi kyselinami, ale potrebujeme črevnú mikroflóru- baktérie, laktobacily, a iné, ktoré nás živia, tým čo vylúčia alebo čo spracujú. Takto sa získava prirodzená imunita, že prijimeme obranyschopné látky rastlín zo živej symbiozy rastlín a pôdnej geodermy. Konečne takto rastliny  netrpia chorobami a sú zdravé. Takže sme konečne zdraví aj my,  nepotrebujeme žiadne vitamíny a ani vírusy nás už tak ohrozovať  nebudú. A naše zdravie sa prejavuje vo vitálnosti, pozornosti, výkone a aj inteligencii či myslení. Toto chceme zabezpečiť našim rodinám a dopriať aj Vám. Takže hoci to znamená s pôdou nehýbať, o to viac ju treba udržovať vlhkú, s mulčom a  neustále živými koreňmi rastlín, ktoré zabezpečia obohatenie pôdy o živiny pre ďalšiu úrodu a v tom je práca aj financie.

Zemiaky odrody Agria vypestované pod slamou v záhrade sa vyznačujú neklíčivosťou, teda dokážu dlho spať.

Založený porast - vzchádzajúce zemiaky.

Potrebné veľké množstvo slamy, cca 3 ks veľkých guľatých balíkov slamy na 1 ár. Balíky slamy o váhe 250 kg.

        Zemiaky sa nekopcujú ani nepolievajú, slama dlho udrží vlahu z posledného dažďu. A čo je veľká výhoda, že nerastie burina,  neodoberá vlahu, živiny ani svetlo pestovaným rastlinám.

Vyberajú sa najlepšie ručne, rozhrnutím slamy. Zemiaky sú na zemi a koreň v zemi.

Pre viac info Lukáš Kaplán 0949 657 019